Liigajoukkue T07/06

 

Ilon kautta ja yhdessä. Näillä kahdella motolla tämä tyttöporukka on treenannut ja pelannut yhdessä nyt kahden vuoden ajan. Useilla pelaajilla on jalkapallohistoriaa jo kauempaakin osana poikajoukkueita, mutta futisinnon tuodessa viheriölle koko ajan uusia tyttöpelaajia, on tyttöjoukkueen rakentuminen ollut hyvä ja luonteva vaihtoehto.

Joukkueessa on 18 pelaajaa, harjoittelemme kolme kertaa viikossa. Osa tytöistä treenaa lisäksi myös poikien skilliryhmässä. Valmennuksen pääteemoina on tukea tyttöjen fyysistä ja henkistä kasvua. Fyysisessä harjoittelussa panostamme lihaskuntoon, liikkuvuuteen ja ketteryyteen. Arvostamme myös jalkapallon perustekniikoiden harjoittelua, joiden avulla kehitymme myös paremmaksi joukkueeksi. Henkisellä puolella puhumme paljon itseluottamuksesta ja rohkeudesta pelata jalkapalloa.

Tämä kausi alkoi mukavasti sivulajimme futsalin piirinmestaruushopealla, ja karsimalla itsemme pelaamaan jalkapallossa Suomen korkeinta mahdollista ikäkausisarjaa, Liiga Pohjoista. Kierrämme paljon pelireissuilla, joskin koronatilanteen takia osallistumme tänä vuonna liigapelien, paikallisen nappulaliigan ja harkkapelien lisäksi vain kolmeen turnaukseen; Lahden Masto Cupiin, Lappeenrannan Saimaa Turnaukseen ja Piispala Turnaukseen. Edellisenä kautena aktiivisimmat tytöt pelasivat eri pelitapahtumissa yhteensä yli 80 peliä, joka on myös Palloliiton suositus pelimääristä. Pelaamme ja treenaamme paljon, mutta meidät voi kyllä löytää yhdessä pitsalta, kiipeilemästä tai vaikka MTV3 Possesta.

Lehtijuttu Itä-Savon jalkapalloliitteestä 15.8.2020