Palloliiton Sarjatiedote ja Korona info.

Mika Kinnunen
4.5.2021

Palloliiton päivitetty sarjatiedote ja Korona suositukset.

Korona-pandemian kehityttyä myönteiseen suuntaan ja osan rajoitteista jo poistuttua, on Palloliiton Itäisen alueen kilpailutoiminta päättänyt käynnistää jalkapallokauden 2021 sarjatoiminnan asteittain viikosta 18 alkaen (3.5.). Ensi vaiheessa käynnistyvät lasten ja nuorten sarjat sekä aikuisten sarjojen A-lohkot. Muut aikuisten sarjat käynnistyvät sitten toukokuun lopulla ja/tai kesäkuun alkupuolella.

Sarjojen otteluohjelmia on muokattu eri alueilla voimassa olevat rajoitteet huomioiden ja perjantaista 30.4. alkaen Taso-järjestelmässä ja tulospalvelussa on näkyvillä kaikkien sarjojen tällä hetkellä voimassa olevat otteluohjelmat (kenttävarausten vahvistaminen voi vielä aiheuttaa pieniä yksittäisiä muutoksia). Käythän ensi tilassa (ja myöhemminkin säännöllisesti) tutustumassa mahdollisesti muuttuneeseen oman joukkueesi otteluohjelmaan.

Otteluohjelmissa on aiemmin ilmoitettujen suunnitelmien mukaisesti pyritty säilyttämään alkuperäisten ohjelmien mukaiset ottelut ja kenttävaraukset, kaikilta muilta osin, paitsi niiden joukkueiden osalta, joiden omilla paikkakunnilla pelaaminen ei vielä ole mahdollista. Näiden joukkueiden alkukierrosten kotiotteluita on siirretty myöhempään ajankohtaan ja ko. joukkueella/seuralla on itsellään oikeus, sitten päättää lähteekö se pelaamaan ohjelman mukaista vierasottelua vai pyytääkö se ottelun siirtämistä sopimalla alustavan uuden ajankohdan vastustajan kanssa. Samassa yhteydessä lasten ja nuorten sarjojen kevätkierroksen päättymisajankohtaa on jatkettu viikolla ja kevätkierroksen otteluita voidaan pelata 11.7. saakka.

Kaikille joukkueille tarjotaan keskiviikkoon 12.5. saakka mahdollisuutta otteluiden siirtämiseen ilman siirtomaksuja. Siirrot tapahtuvat "normaaliin" tapaan eli ensin neuvotellaan vastustajan kanssa uudesta ajankohdasta ja kun siitä on päästy yhteisymmärrykseen, tehdään alustava kenttävaraus kenttää hallinnoivalta taholta ja anotaan ottelun siirtämistä täältä löytyvällä lomakkeella >> https://www.palloliitto.fi/ottelusiirtolomake-itainen-alue  

Muistathan siirtoanomuksen yhteydessä tarkastaa (ja merkitä lomakkeeseen) onko otteluun jo aseteltu erotuomaristo.

Kaikissa sarjoissa ko. sarjan pelitapa löytyy tulospalvelusta valitsemalla ko. lohko - sarjajärjestelmäteksti löytyy sarjataulukon alla.

Huolimatta sarjatoiminnan käynnistymisestä nyt, on kaikkien ymmärrettävä ja hyväksyttävä se, että korona ei vielä ole kadonnut mihinkään ja tautitilanteen heiketessä, voi alueellisesti ja/tai paikallisesti tulla pikaisellakin aikataululla voimaan rajoitteita, jotka estävät pelaamisen suunnitellulla tavalla tai aikatauluilla. Tai jossakin joukkueessa voi kaikista varotoimista huolimatta tapahtua tartuntoja tai altistumisia ja otteluita joudutaan siksi siirtämään. Tällaisissa tapauksissa kilpailunjärjestäjä yhdessä ottelevien joukkueiden kanssa sopii ottelukohtaisesti uusista aikatauluista ja muista toimenpiteistä.

Edelleen pitää myös muistaa kaikki yleiset tautitilanteeseen annetut hygieniaohjeet ja ottelutapahtumissa on ehdottomasti noudatettava Palloliiton turvallisen ottelutapahtuman järjestämiseen annettuja ohjeita >> https://www.palloliitto.fi/sites/default/files/Kilpailu_uusi/korona_ohjeistus_alemmat_sarjatasot_ja_juniorit_paiv_16042021.pdf  

Uskomme, että yhdessä vastuullisesti toimien saamme sarjakauden käyntiin ja vietyä sen lävitse yhtä turvallisesti kuin viime kaudellakin!

Iloa ja menestystä alkavaan kauteen!