STPS/YLYyj. T14 SM-lopputurnaukseen

Riina Pirhonen
11.7.2021STPS:n ja Ylämyllyn Yllätyksen yhteisjoukkue etenee T14-sarjassa syksyksi Liiga Pohjoisen yläloppusarjaan ja ikäryhmän SM-lopputurnaukseen Eerikkilään. Joukkue varmisti paikkansa Suomen korkeimmalla sarjatasolla sijoittumalla Liiga Pohjoisessa neljänneksi.

Yhteisjoukkueessa, joka on pelireissuilla nimetty STYLYksi, on tasaisesti pelaajia molemmista joukkueista. Tutuiksi on tultu pelireissuilla, jotka ovat kantautuneet kauimmillaan Vaasaan ja Kokkolaan saakka. Joukkueen vastuuvalmentajana toimii STPS:n Tuomas Olli, mutta molempien joukkueiden taustoista koostuva valmennustiimi toimii yhteistyössä ja hyödyntää mm. videovalmennusta toiminnan tukena. Valmennuksen keskiössä on edelleen pelaajien kehittäminen ja kehittyminen. Molemmat joukkueet harjoittelevat yhdessä sovittuja asioita kotikentillään, ja peleissä pelataan vahvasti joukkueena. STPS:n ja YLY:n samanlainen toimintakulttuuri ja yhteinen tavoite on luonut pohjan toiminnalle.

- Joukkueen peli on kehittynyt kevään aikana yhtenäiseksi, jokainen pelaaja on ymmärtänyt oman merkityksensä kentällä. Pelaajien perustaidot ovat erinomaiset, ja nyt ne on valjastettu yhteiseksi tekemiseksi kentällä, kertoo Olli.

Joukkue tekee savonlinnalaista jalkapallohistoriaa olemalla ensimmäinen joukkue SM-lopputurnauksessa. Lopputurnaukseen Eerikkilään 8.-10.10. osallistuu ikäluokasta 16 Suomen kärkijoukkuetta.

STPS:sta kevätkierroksella ovat joukkueessa uurastaneet Aino Viremo, Saana Pirhonen, Unni Laine, Emmiina Olli, Siiri Lajunen, Sonja Liimatta, Hilma Tissarinen, Emilia Ihalainen, Aada Nummikari, Iisa-Riia Ruohoaho ja Teresa Vihavainen