Janne Karttunen valmennuspäälliköksi

Tommi Tuunainen
9.11.2013


STPS junioreiden valmennuspäällikkönä aloittaa 1.12.2013 seuran pitkäaikainen valmentaja Janne Karttunen.

Valmennuspäällikön sopimus on voimassa vuoden 2014 loppuun ja sisältää suuren osan lähtevän nuorisopäällikön tehtävistä, keskittyen kuitenkin valmennuksellisiin asioihin. Valmennuspäällikön tehtäviksi on sopimuksessa määritelty valmennuslinjauksen kirjaaminen, säännöllisten valmentajakerhojen järjestäminen, valmennuksen koulutussuunnittelu ja koulutusten järjestelyt sekä taitokoulun ja mahdollisen kykykoulun vastuuvalmentajana toimiminen. Taitokoulun apuvalmentajina toimivat Juha-Pekka Turkka ja Marko Jalkanen. Janne Karttunen jatkaa valmennuspäällikön tehtävien lisäksi myös 04-ikäluokan tulevan piirisarjajoukkueen vastuuvalmentajana. Nuorisopäällikön toimenkuvasta poiketen valmennuspäällikkö ei pysty samassa määrin toimimaan sijaisvalmentajana. 

Nuorisopäällikkö Kai Koikkalaisen aloittama kehitystyö yhtenäisen valmennuslinjauksen luomiseksi saa tällä sopimuksella jatkoa. Ensimmäisen STPS- juniorivuoden aikana toiminnan kehittäminen on ottanut suuria harppauksia. Nuorisopäällikön palkkaamisen kautta on päästy keskittymään juniorivalmennuksen kehittämiseen sisäisen ja ulkoisen valmentajakoulutuksen kautta. Kai Koikkalainen järjestää vielä loppuvuodesta yhden E-koulutuksen yhdessä Karttusen kanssa. Sisäisen koulutuksen valmentajakerhoihin osallistuminen tulee ensi kaudella kirjatuksi myös ohjaaja- ja valmentajasopimuksiin yhdeksi ehdoksi.

Kesäkuun toisella viikolla järjestetty päiväleiri ”Futiskoulu” saa taas jatkoa samaan aikaan kesällä 2014, samoin elokuun ensimmäisen viikonlopun Kesämaaturnaus. Janne Karttunen ottaa samalla myös Futiskoulun rehtorin tehtävät vastaan Kai Koikkalaiselta.

Seurajohto ja väistyvä nuorisopäällikkö antavat uudelle valmennuspäällikölle täyden tukensa. Jannen koetaan olevan juuri oikea mies jatkamaan hyvin alkanutta kehitystyötä.