STPS:n kasvatti Antti Voutilainen ehdolla Itä-Savon vuoden stipendiurheilijaksi

Markus Ihalainen
4.1.2015

                 STPS:n juniorikoulun kasvatti Antti Voutilainen (18v) on ehdolla Itä-Savon vuoden 2015 stipendiurheilijaksi. Antti on käynyt läpi STPS:n juniorimyllyn ja hän pelasi viime kaudella STPS:n miesten edustusjoukkueessa sekä Mikkelin Palloilijoiden miesten edustus- ja A-juniorijoukkueessa. Tulevana vuonna Voutilainen edustaa MP:n edustusjoukkuetta, jonka kanssa hän teki kaksivuotisen sopimuksen. Edustuksen lisäksi Antti on kantavia voimia MP:n A-junioreissa, jotka pelaavat talven aikana SM-karsintasarjan pohjoislohkossa. MP:n A-junioreiden tavoitteena on sijoittua tarpeeksi korkealle, että varsinainen SM-sarjan paikka kevääksi ja kesäksi irtoaisi.
 

                 Voutilainen vieraili kesällä Veikkausliigajoukkue Myllykosken Pallon leirillä, missä mukana oli lahjakkaita nuoria pelaajia Kaakkois-Suomen alueella. Aikanaan ikäluokkansa piirijoukkueisiin kuulunut taitoniekka pärjäsi kovassa seurassa hyvin ja tulevana vuonna tavoitteena on vakiinnuttaa paikka Ykköseen nousua tavoittelevan MP:n pelaavassa kokoonpanossa.
 

                 Itä-Savon stipendiurheilija saa siis 1000 euron arvoisen stipendin, jolla tuetaan nuoren 16-20 vuotiaan urheilijan harjoittelua. Vaikka Antti edustaakin Mikkelin Palloilijoita, niin tämä tulevan kevään abiturientti asuu edelleen Savonlinnassa. Stipendin saajaksi on ehdolla viisi muutakin nuorta sekä lahjakasta urheilijaa ja lopullisen valinnan tekee kahdeksan henkilön raati, johon kuuluu mm. Itä-Savon toimittajia, Tanhuvaaran Urheiluopiston henkilökuntaa, sekä Etelä-Savon – ja Savonlinnan Seudun liikunnan jäsenistöä. Stipendin saaja julkaistaan Itä-Savossa 11.1.2015, joten joudumme jännittämään tuloksia vielä viikon.
 

                Koko STPS-perhe haluaa onnitella Antti Voutilaista pääsystä ehdolle vuoden stipendiurheilijaksi! Jo pelkästään ehdolle pääsy on hieno kunnianosoitus hyvin tehdystä työstä ja harjoittelusta. Iso kiitos tunnustuksesta kuuluu kaikille STPS:n valmentajille niin junioreissa, kuin edustuksessakin sekä MP:n valmentajille mutta ennen kaikkea pelaajalle itselleen, jonka työnteosta kaikki kehittyminen on lähtöisin.

Itä-Savon stipendiurheilijaehdokkaat vuodelle 2015:
Marianne Kosonen, 20v, judo
Taavi Tuominen, 17v lentopallo
Konsta Hämäläinen 16v, jääpallo/yleisurheilu
Ani Juntunen, 18v keilaus
Niina Saarinen, 16v, ammunta
Antti Voutilainen, 18v, jalkapallo