STPS:n junioreille menestystä piirin taitokilpailuissa 2015

Markus Ihalainen
24.10.2015

Aapeli Turkka voitti taitokilpailuiden piirinmestaruuden

STPS:n juniorit olivat tulessa piirin taitokilpailuissa 23.10 ja 24.10.2015. Saldona kilpailuista oli yksi piirinmestaruus, yksi piirinmestaruushopea, sekä yhteensä 11 taitomerkkisuoritusta (4 kultaa, 4 hopeaa ja 3 pronssia), joten pitkää reissua Kotkaan voi pitää STPS:n junioreilta onnistuneena. Kaikki osallistujat saivat vähintään taitomerkkisuorituksen ja kaikki onnistuivat kilpailuissa vähintään omalla tasollaan

Perjantaina 23.10 Aapeli Turkka voitti piirinmestaruuden D-13 (02-syntyneet) ikäluokassa kultamerkkisuorituksen arvoisella ajalla, joka oli 58,1 sekuntia. Aapeli voitti toiseksi sijoittuneen Juuso Enbuskan noin kahdella sekunnilla. Näin Turkka saavutti itselleen paikan myös SM-taitokilpailuihin Vantaalle, jotka pidetään marraskuun lopulla

Lauantaina 24.10 vuorossa olivat E ja F juniorit. E-11 ikäluokassa STPS:ltä tulessa olivat Jesperi Turkka, Noa Kiema ja Elias Kopra. Näistäkin pelaajista kaikki suorittivat taitomerkin: Kopra sai pronssisen, Turkka hopeisen ja Kiema kultaisen taitomerkin sijoittuen tiukassa kisassa lopulta 4.sijalle. Tästä suorituksesta Kiema sai osallistumisoikeuden SM-taitokilpailuihin.

E-10 ikäluokassa STPS:n värejä kantoivat Onni Koikkalainen, sekä Aapo Karttunen. Molemmat suoriutuivat hienosti ja Koikkalainen saavutti hopeisen taitomerkin, sekä Karttunen kultaisen merkin. Kaiken lisäksi Karttunen sijoittui piirin kilpailuissa toiselle sijalle ja näin hänkin saa edustusoikeuden SM-kisoihin.

F-9 ikäluokassa STPS:n ainoa edustaja oli Matias Kopra. Matias suoriutui myös hienosti saavuttaen kultaisen taitomerkin. Yleensä kultainen merkkisuoritus tuo paikan SM-kilpailuihin mutta Matiaksen pitää odottaa vielä yksi vuosi, koska ensimmäinen SM-ikäluokka on E-10

F-8 pojissa STPS:llä oli kaksi edustajaa. Veikka Huuskonen suoritti pronssisen merkin kuten myös Dmitry Morozov. F-8 tytöissä STPS:n Helmi Koikkalainen ja Emmiina Olli saavuttivat hopeisen taitomerkin.

Kaiken kaikkiaan reissu jää STPS:n osalta reilusti plusmerkkiseksi, sillä kaikkien pelaajien taitomerkkisuoritukset lämmittävät sydäntä. Tästä on hyvä jatkaa harjoittelua ja muutamalle pelaajalle on luvassa vielä kauden huipennukseksi SM-kilpailut.