STPS:n 02/03 ikäluokan joukkue voitti futsalin KaDy Cupin Laukaalla

Markus Ihalainen
10.11.2015

Mestarijoukkue yhteiskuvassa

STPS:n 02/03 ikäluokista koottu joukkue voitti mestaruuden 7. – 8.11.2015 järjestetyssä futsalin KaDy Cupissa. Kampuksen Dynamon futsalin liigajoukkueen organisoima 2002 syntyneiden poikien futsalturnaus pelattiin Peurungassa Laukaalla. Turnaus keräsi joukkueita ympäri Suomea ja kahdeksan joukkueen kaksipäiväisen turnauksen päätteeksi STPS:n pelaajien kaulaan ripustettiin kultaiset mitalit.

Alkulohkossa STPS:n lohkoon oli arvottu Team LKP (Laukaa), Komeetat (Jyväskylä) ja Tampereen Ilves. Ensimmäisessä ottelussa kohdattiin alkulohkon heikoin joukkue LKP, joka kaatui selkein 9-1 lukemin. Kahdessa seuraavassa ottelussa joukkue joutui selkeästi tiukemmalle, sillä Komeettojen kanssa tasainen ottelu päättyi 1-1 ja Ilves kaatui lopulta tiukan taiston jälkeen maalein 3-2. Alkulohkon peleissä joukkueen otteissa näkyi selkeästi se, ettei futsaliin ehditty panostaa kuin turnausta edeltävä viikko ja kovatempoiseen futsaliin oli totuttautumisvaikeuksia. Futsalissa pelaajamäärä on 1+4 ja tilanteet vaihtuvat erittäin nopeasti. Pieneenkään herpaantumiseen ei ole varaa, jos otteluissa haluaa pärjätä. Joukkue kuitenkin selvitti pienet vaikeudet otteluiden sisällä ja lopputuloksena oli alkulohkon voitto seitsemällä pisteellä. Näin sunnuntain ensimmäiseen sijoitusotteluun saatiin vastaan toisen lohkon neljänneksi sijoittunut joukkue Suonenjoen Pallo

Sunnuntain ensimmäinen ottelu oli STPS:n näytöstä eikä SuPa:lle annettu mahdollisuuksia yllättää. Vaikka tasoero tuli selväksi ensiminuuteista lähtien, teki joukkue töitä hyvällä intensiteetillä ottelun loppuun asti. SuPa kaatui selkein 12-2 lukemin ja tie välierään oli selvä. Välierissä vastaan asteli hyvin futsalia pelaava Joutsan Seudun Pallo. JoSePan edustusjoukkue pelaa miesten futsalin Ykkösessä ja pelitapa on hyvin iskostunut myös junioreihin. JoSePa puolusti erittäin järkevästi ja pyrki myös rakentamaan peliä hyvillä paikanvaihdoilla. STPS:n joukkue osoitti kuitenkin erittäin hyvää kypsyyttä ottelussa ja otti vastustajan taitavilta pelaajilta tilan, sekä ajan pois ja pystyi ottamaan ottelussa kuskin paikan. Avausjakso oli vielä tasainen (1-0) mutta toisella jaksolla pienellä materiaalilla operoinut vastustaja tippui kyydistä ja lopputuloksena oli 4-0 voitto hyvän esityksen päätteeksi. Näin STPS:n matka jatkui finaaliin

Finaalissa vastaan asteli viime vuoden KaDy Cupin voittaja Haukiputaan Pallo. Heti ottelun alusta näkyi, että finaalissa pelaavat turnauksen kaksi parasta joukkuetta ja tilanteet vyöryivät jatkuvana molempiin päihin. HauPa siirtyi ottelussa 1-0 johtoon kolmen minuutin pelin jälkeen ja STPS oli turnauksessa ensimmäistä kertaa tappiolla. Joukkue nousi nopeasti tasoihin, joskin iloa kesti vain hetken aikaa, sillä HauPa kuittasi 2-1 johtoon, kun vajaa kymmenen minuuttia oli pelattu. Näissä numeroissa mentiin myös tauolle.

Tauolta kentälle asteli sisuuntunut STPS. Ottelu tasoitettiin nopeasti ja STPS siirtyi ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon jakson puolivälissä. Tämän jälkeen molemmilla joukkueilla oli paikkansa mutta STPS piti hermonsa paremmin. Ottelun loppuvaiheessa HauPan virhetili täyttyi ja STPS pääsi yrittämään ratkaisua 10 metrin rangaistuspotkusta, kun vajaa minuutti oli ottelua jäljellä. Rankkari upotettiin varmasti sisään ja näin juhlat olivat melkein valmiita alkamaan. Ottelun viimeisen minuutin STPS puolusti varmasti, eikä HauPaa päästetty enää kunnon paikoille, joten tiukan finaalin päätteeksi voitto kirjattiin lukemin 4-2 STPS:lle

Turnauksen peliaika oli 2x12 minuuttia, joista ottelun viimeiset kaksi minuuttia pelattiin tehokasta peliaikaa. Kolmen ottelun päivätahti sopi myös STPS:lle, sillä joukkue peluutti kahta kenttää tasaisesti kaikkien otteluiden ajan ja pystyi pitämään ottelun tempon korkealla. Esimerkiksi loppuottelussa joukkue juoksi jalat alta 7:llä kenttäpelaajalla matkassa olleelta HauPalta. Turnaus ajoi myös asiansa pelaajakehityksen kannalta, sillä neljässä ottelussa pelaajat joutuivat erittäin tiukille kovan tempon ja hyvän vastustajan ansiosta. Pelaajat joutuivat tekemään itsensä pelattavaksi, sekä tekemään ratkaisut pienessä tilassa – ja ajassa erittäin nopeasti. Tällaiset turnaukset kehittävät pelaajia erittäin paljon ja toivottavasti tällaisiin turnauksiin on mahdollista päästä myös tulevaisuudessa.

STPS:n joukkueessa pelasivat: Valtteri Molari, Aapeli Turkka, Rasmus Pekkinen, Eeki Tuunainen, Jani Puhakainen, Valtteri Pekkinen, Niklas Turunen, Panu Malinen ja Eetu Niskanen