STPS:n D-12 ikäluokka jatkoi Aluekarsintasarjan otteluitaan Sudet/Kumu JT YJ:tä vastaan

Markus Ihalainen
17.11.2015

STPS:n D-12 ikäluokka (04-syntyneet) jatkoivat Etelä-Länsi liigan aluekarsintaa lauantaina 14.11.2015 Savonlinnassa. Nyt vastaan asteli Kouvolan seudun yhteisjoukkue Sudet/Kumu JT YJ, jossa hynttyyt yhteen ovat laittaneet Kouvolan ja Kuusankosken parhaimmat 04-syntyneet pelaajat. Lauantain ottelu oli tiukkaa vääntöä alusta loppuun saakka mutta lopulta Kouvolan seutu vei voiton maalein 3-4 (2-2).

Ensimmäisen jakson alku oli 04:lta erinomaista peliä, jossa pallo liikkui välillä erittäin nätisti ja maalipaikkoja tuli useampia mutta vain yhdestä paikasta saatiin pallo maaliin asti. Kun 20 minuuttia oli ensimmäistä jaksoa pelattu pääsi vierailijat peliin paremmin mukaan ja STPS:n syöttöpeli heikkeni. Havainnointi oli hiukan liian vajavaista ja päätöksenteko kesti, jolloin hyvä vastustaja pääsi prässillään riistämään palloja ja iskemään vastaan. Sudet/Kumu käänsikin vahvan jaksonsa päätteeksi pelin 1-2:een, jonka jälkeen STPS sai jälleen otteen. Jakson lopulla STPS sai ansaitusti pelin tasoihin ja näin tauolle mentiin tasalukemissa.

Toinen jakso jatkui tasaisena STPS:n ollessa kuitenkin kuskin paikalla. Paikkoja joukkueelle kyllä siunaantui mutta niin vain vierailijat tekivät jakson kaksi ensimmäistä maalia. Heti vierailijoiden neljännen maalin jälkeen STPS pystyi kuittaamaan pelin 3-4:ään mutta loppurutistus ei tuonut enää lisämaaleja vaan voitto kirjattiin vieraille. Tuloksesta huolimatta STPS voi olla suhteellisen tyytyväinen peliinsä. Ottelussa oltiin kuskin paikalla ja pallonhallinta oli keltapaidoilla koko ottelun ajan. Pallonhallinta tuotti myös maalipaikkoja, joita ei tällä kertaa pystytty tarpeeksi tehokkaasti käyttämään, että voitto olisi tullut. Silti ottelu jäi selkeästi plussan puolelle, sillä joukkueen esitys oli paljon parempi kuin viikko sitten Kajoa vastaan, vaikka tuosta ottelusta tulikin 2-1 voitto.

Nyt 04-ikäluokka huilaa peleistä tulevan viikonlopun ja kahden viikon päästä vastassa on PEPO Lappeenrannassa.