Kolme STPS:n pelaajaa edustivat seuran värejä SM-taitokilpailuissa 21. - 22.11.2015

Markus Ihalainen
23.11.2015

Palloliiton järjestämät taitokilpailuiden SM-kisat järjestettiin 21. - 22.11.2015 Vantaalla ja STPS:llä oli kilpailuissa hienosti kolme edustajaa. Aapeli Turkka (D-13), Noa Kiema (E-11) ja Aapo Karttunen (E-11) suorituivat urakastaan hienosti, vaikka SM-mitali jäi tällä kertaa saavuttamatta. SM-taitokilpailuihin edustusoikeuden saivat kaikki kultaisen taitomerkin piirin kisoissa saavuttaneet pelaajat ja tänä vuonna SM-kisoissa edusti kolme pelaajaa STPS:n värejä viime vuotisen yhden sijaan, jolloin SM-kilpailuihin selvitti tiensä vain Noa Kiema. Taitokilpailulajeihin kuuluvat pujottelu, kuljetus-laukaus, pusku, syöttö, ponnauttelu, sekä pituuspotku (D-12 ja vanhemmat), joista kaikista lasketaan aika yhteen. Mitä nopeammin ja paremmin lajeista suoriutuu, sitä parempi

Parhaimman sijoituksen SM-kilpailuista sai D-13 (02-syntyneet) ikäluokassa Aapeli Turkka, joka sijoittui hienosti viidenneksi. SM-mitali jäi vain 1,5 sekunnin päähän mutta suoritusta voidaan silti pitää hyvänä ja kultamerkkiraja rikkoontui selkeästi. Aapeli oli kilpailussa myös parhaiten sijoittunut Kaakkois-Suomen piiriä edustanut pelaaja, voiton mennessä Kapylän Pallon Juho Kilolle. E-11 (04 syntyneet) ikäluokassa STPS:n värejä kantoi Noa Kiema, joka jäi 1,5 sekunnin päähän kultamerkkirajasta. Kiema oli kuitenkin paras Kaakkois-Suomalainen, joten vaikka kultamerkkirajasta jäätiin suoritus oli silti positiivinen. Myös E-10 (05-syntyneet) ikäluokassa Aapo Karttunen jäi harmittavan lähelle kultamerkkirajaa (0,4 sekuntia) mutta silti suoritukseen voi olla tyytyväinen ja Kaakkois-Suomen piirin "sisäisessä" järjestyksessä Aapo oli toisella sijalla.

SM-taitokilpailut järjestetään siis E-10 - C-15 ikäluokissa ja hienoa, että STPS:llä oli peräti kolme edustajaa mukana. Toivottavasti ensi vuonna STPS:ltä nähdään valtakunnan kisoissa vieläkin enemmän pelaajia. Se toki tarkoittaa, että pallon kanssa pitää tehdä töitä joukkueharjoittelun lisäksi myös omalla ajalla mutta tämä on ilahduttavan paljon lisääntynyt STPS:n pelaajilla viime aikoina.